sağlık, kadın, hastalıklar, cilt bakımı, sağllık haberleri, sağlık bilgileri, çocuk, pspikoloji

Ispanak suflesi

Lezzetli ve vitaminli bir yemek yapıyoruz, ıspanak suflesi;

ispanak suflesi1 3594 Ispanak suflesi

Malzemeler:
– 1 kg ıspanak
– 1 adet soğan
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– yeteri kadar tuz, karabiber
– 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
– 2 yemek kaşığı un
– 2 su bardağı süt
– yarım yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
– biraz rendelenmiş kaşar peyniri
– 3 adet yumurta
– 150 gr dana jambon

Hazırlanışı:

Margarin veya tereyağını tencere alıp eritin ve unu ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun. İçerisine süt ilave edin. Karıştırıcı telle koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin. lspanakları iyice yıkayıp irice doğrayın. Bir tencerede soğanı sıvı yağ ile hafifçe kavurun. İçerisine ıspanakları ekleyip, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tuzu ilave edin. Unlu karışımı içerisine ekleyin. İçerisine jambonları irice doğrayıp kaşar peyniri rendesi ilave ederek karıştırın. Hindistan cevizi rendesini üzerine koyun. Üç adet yumurtayı çırpın. Tek tek yedirerek karışıma ilave edin. Tüm karışımı yağlanmış borcama koyun. İçerisine su konmuş tepsiye borcamı yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin ve sonra servis yapın.

Afiyet olsun Melek‘ler.

Ispanak suflesi

Advertisements

Tag Cloud

%d bloggers like this: