sağlık, kadın, hastalıklar, cilt bakımı, sağllık haberleri, sağlık bilgileri, çocuk, pspikoloji

Pişirme

Pişirme

Okinavva’da pişirme metotları tamamıyla bizimkilerden fark­lı değildir, ama onların görüşleri her seferinde ayırt edilir, bize göre daha az zararlı ve hafiftir.

pisirme-2.jpg Hafif kızartma (banyo yaptırır gibi değil, “derin tava” için­de çok az yağla hızlı tavalarda)
pisirme-2.jpg Mijotaj tavası (fog tava) (kulplu tencere, bu mükemmeldir, özellikle nbuşi metodu kullanarak bu hiç yağ olmaması demektir, mijotaj sadece bol sulu besinlerle yapılır. Miso hamuru, suya otlar ve baharatlar katılarak.
Bütün pişirme metotları sağlık açısından iyi olmayabilir. Ak­lınızda olsun daha çok pişirme gıdaların besin değerlerinin düş­mesine neden olur.
Özellikle gıdaya uygun pişirme metodunu seçmek önemlidir.

Pişirme

Advertisements

Tag Cloud

%d bloggers like this: