sağlık, kadın, hastalıklar, cilt bakımı, sağllık haberleri, sağlık bilgileri, çocuk, pspikoloji

Fırında Patlıcan Kebabı tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir? Fırında Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Resimli ve açıklamalı Fırında Patlıcan Kebabı tarifi. Değerli kullanıcılarımız işte sizlere bir yemek tarifi daha sunuyoruz. Fırında Patlıcan Kebabı tarifini hazırlamak hiç bu kadar zevkli olmamıştı. Çok yakında Fırında Patlıcan Kebabı videolu tarifinide sayfamızda görüntüleyebileceksiniz. En lezzetli yemek tarifleri için bizi takip etmeye devam etmelisiniz.
MALZEMELER

500 gr orta yağlı koyun kıyması
1 kg orta boy patlıcan
1 kg domates
2 soğan
4-5 adet yeşil biber
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
2-3 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI

1 adet soğanı ve sarmısakları rendeleyin. Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin. Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletin. Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi icin tuzlu suda bekletin. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu islemi tüm malzemeye uygulayın. Eğer 5 patlıcan kullandıysanız arasında köfte olan 5 patlıcan elde edersiniz. Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin cöp şişler gecirin. Ve tepsiye yerleştirin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soganı da ekleyin ve patlıcanları üzerine dökün. Yesil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin. En son olarakta sıvıyağı tepsiye dökün ve 300 derecede 45 dakika pişirin ve bulgur pilavı ile servis yapın.

Fırında Patlıcan Kebabı tarifi için sorularınızı olumlu yada olumsuz yorumlarınızı alt kısımda yer alan yorum formunu kullanarak bizlere iletebilirsiniz. Ayrıca Fırında Patlıcan Kebabı tarifini facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilirsiniz. Unutmayınızki göndereceğiniz her yorum sizler için daha faydalı paylaşımlar yapmamıza olanak sağlayacaktır.
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi

Tag Cloud

%d bloggers like this: